Din guide til et nyt fritidshus

Hos AN Fritidshuse har vi flere års erfaring med kolonihavehuse. Derfor står vi også klar til at forvandle jeres drømme til virkelighed, når I skal have nyt kolonihavehus eller fritidshus.

Men vi ved også godt, at det ikke altid er det nemmeste projekt at igangsætte. Hvad kommer projektet til at koste? Hvad kræver et færdigbygget kolonihavehus i arbejdstimer? Hvordan skal huset indrettes? Hvilke behov har vi og hvordan kan disse bedst muligt realiseres?

Spørgsmålene er ofte mange. Og netop af den årsag, står vi altid klar til at hjælpe jer! Kontakt os allerede i dag på telefon: 32 70 49 30 eller info@anfritidshuse.dk. Eller udfyld vores kontaktformular nedenfor. Vi svarer altid indenfor 24 timer.

For at overskueliggøre processen, har vi samlet vores tips, tricks, erfaringer og idéer. En hjælpende hånd til jer, som enten skal have et færdigbygget kolonihavehus, eller et medbyg hus.

#1 – Er en kolonihave noget for dig?

Først og fremmest skal I selvfølgelig altid overveje grundigt, om investeringen i et nyt kolonihavehus er det rigtige for jer. Der er ikke meget ved at købe et færdigbygget kolonihavehus uden at I rent faktisk kommer til at bruge det. Vi anbefaler naturligvis altid at I går helhjertet ind i projekt kolonihave. Og så lover vi jer, at I nok skal blive glade for hver og en kvadratmeter af jeres kommende hus.

Kan du nikke genkendende til følgende?

  • Du ønsker et frirum med frisk luft og plads til natur væk fra byens støj og larm.
  • Du søger et nyt fritidsprojekt som du kan gå og passe og pleje løbende
  • Du savner et uderum i naturen til grønne fingre og fuglefløjt
  • Du kan godt tænke dig at blive en del af et større fællesskab med et fælles formål, såsom en kolonihaveforening
  • Du har økonomi til at etablere et kolonihavehus med øje for eventuelle uforudsete udgifter
  • Du er parat til at kunne give huset en kærlig hånd når det trænger i forbindelse med vedligeholdelse

Hvis svaret er ja, så vil vi i den grad anbefale jer livet som kolonihaveejere. Læs med videre og bliv endnu klogere!

 

#2 – Færdigbygget kolonihavehus – hvor skal det ligge?

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed… Nu hvor beslutningen er faldet på, at I skal afprøve kolonihavelivet, er det næste spørgsmål så, hvor huset skal ligge? I vil opleve, at der I nogle haveforeninger er venteliste ved køb af grunde. Og i andre er der ikke. Det er desværre ofte sagen, at priserne er højere i foreninger uden en venteliste. Især er der ofte lange ventelister i områder nær storbyerne, København og Århus.

Det er altid vores anbefaling, at I vælger en placering som ligger forholdsvis tæt på jeres helårsbolig. Når afstanden er kortere er det mere overskueligt at besøge jeres fritidshus. Dermed er det ofte også langt mere tiltrækkende at besøge kolonihaven. Med det sagt, er transporttider selvfølgelig en personlig og individuel sag.

I kan også med fordel, og ofte stor gavn, undersøge kulturen i den forening, som I vælger. Det er jo nemlig en smagssag om man er til komsammen arrangementer med naboerne i jeres forening, eller om I hellere vil passe jeres selv. Tag en snak med de aktive profiler i foreningen for at danne jer et billede af, om foreningen passer til jeres ønsker og behov.

 

#3 – Fordelene ved et nyt kolonihavehus

Fordelene ved at købe et nyt kolonihavehus er selvfølgelig mange. En af de største fordele er selvfølgelig, at huset er spritnyt og i tip top stand. Altså undgår I uheldige overraskelser, såsom et utæt tag, der trænger til udskiftning. Ofte kræver de lidt ældre og mere brugte kolonihavehuse langt flere og større reparationer. Dette kan både være tidskrævende og bekosteligt.

Derfor er det vores anbefaling, at I prioriterer at købe et nyt kolonihavehus, hvis I har muligheden. Her hos AN Fritidshuse kan I helt selv vælge mellem et færdigbygget kolonihavehus eller et medbyg kolonihavehus, som i delvist selv bygger. Kaster I jer ud i selv at skulle bygge, kræver det naturligvis, at hænderne er skruet godt på. Og så skal der selvfølgelig også være styr på sikkerhedsudstyr- og tøj. Det ville jo være smadder ærgerligt at stå med et færdigt resultat, som I ikke er fuldkommen tilfredse med.

Vælger I et nyt kolonihavehus har I også mulighed for at designe det helt selv. På den måde sikrer i jer, at alle kvadratmeter, både ude og inde, er udnyttet og indrettet lige efter jeres optik. Med et hus I selv designer, imødekommer vi jeres ønsker og finder de bedst løsninger som I må have. Kvaliteten er selvfølgelig altid i top og vi bruger kun de bedste materialer og metoder. Kontakt os allerede i dag. Sammen laver vi tegningerne af jeres kommende kolonihavehus.

 

#4 – Professionel sparring

Vælger I selv at bygge? For at lette processen og eventuelle frustrationer, kan det være en god idé med kyndig sparring. Involver derfor gerne en professionel håndværker eller sagkyndig.

Hos AN Fritidshuse står vi derfor også altid til rådighed, hvis I vælger at købe kolonihavehuset igennem os. Vi ved, at det kan være et spændende, men også til tider frustrerende, projekt at bygge nyt. Derfor deler vi gerne ud af vores mange års erfaring, når I skal bruge en hjælpende hånd.

Vælger I derimod at købe et færdigbygget kolonihavehus, som til gengæld allerede er brugt? Så er det altid vores holdning, at I bør kontakte en byggesagkyndig eller køberrådgiver. En køberrådgiver kan give jer en grundig gennemgang af husets stand, som en del af den endelige beslutningsproces. Med professionel rådgivning slipper I for at kaste penge efter en dum investering, som I måske senere hen ville komme til at fortryde.

 

#5 – Hvad koster det at bygge et kolonihavehus

Alt afhængigt af hvilken løsning man vælger, når man beslutter sig for at erhverve et kolonihavehus, er priserne naturligvis meget forskellige. Vælger du eksempelvis selv at bygge fra bunden, medbyg eller en nøglefærdig model?

I vores oversigt her kan du se vejledende priser for diverse typehuse og plantegninger. Som du altså kan se ud fra priseksemplerne, koster det at bygge et fritidshus eller kolonihavehus med AN Fritidshuse alt lige fra 250.000 kr og opefter.

Alt afhængigt af ekstra tilvalg, størrelse, valg af terrasse og så videre. Altafgørende er det, at vi kan afdække alle jeres behov. Om end i ønsker et mindre kolonihavehus, med uderummet i fokus, eller om I ønsker et komplet nøglefærdigt fritidshus til diverse sommerferie for venner og familie.

 

#6 – Et færdigbygget kolonihavehus efter jeres smag

Med et fritids- eller kolonihavehus fra AN Fritidshuse har I altid mulighed for at personliggøre jeres investering. Vi sætter stor pris på tilfredse og glade kunder. Derfor prioriterer vi også at I har et rigt udvalg af valgmuligheder, når I købe et helt nyt kolonihavehus.

Ønsker I for eksempel, at loft og facade er isoleret bedre med henblik på flere anvendelsesmuligheder? Eller skal der være et ekstra værelse, eller specielle fliser på badeværelset? Måske ønsker I en stor terrasse som også er overdækket? Med en overdækket terrasse er der mulighed for at nyde det danske sommervejr og forlænge sæsonen på trods af lidt regn hist og her. Nyd eksempelvis også, at I på terrassen kan tilberede lækker grillmad udendørs med en gasgrill, som både gør dét at grille til en smal sag og samtidig fungerer bedst med en overdækket terrasse, fordi røg ikke breder sig som med den klassiske kulgrill.

Introducér os til jeres ønsker om tilvalg til jeres hus, og vi finder i fællesskab den bedste løsning.

Derudover kan I også altid vælge at personliggøre et typehus. Ønsker I eksempelvis at grundplanet skal spejlvendes? Eller at huset skal bygges uden terrasse, selvom denne indgår i de originale tegninger? Det kan alt sammen lade sig gøre. Når du bygger med AN Fritidshuse kan du trygt læne dig tilbage og lade os stå for det hårde arbejde. Alt imens skal du udelukkende overveje hvordan jeres nye fritids-oase skal indrettes, så det falder lige i jeres smag.

Med det sagt, vil vi ønske jer alt held og lykke med jeres kommende kolonihavehus. Hvad enten det er et nyt kolonihavehus, om I selv skal bygge det fra bunden eller om I køber et, som allerede er brugt.

Ønsker I mere information om et nybygget fritidshus?

Så kontakt os på info@anfritidshuse.dk eller tlf. +45 71 96 96 14.